Formuła w skrócie

Każdy z naszych składników został dobrany pod kątem swojej skuteczności. Znajdź wszystkie składniki swojego produktu pogrupowane zgodnie z ich rolą.

 

Patent DSactiv™

Patent D.A.F.™

Działanie przeciwłupieżowe

  • Pirokton olaminy

Oczyszczanie

  • Coco-betaine
  • Kokoamfooctan sodu
  • Sodium laureth sulfate
  • Sodium lauroyl sarcosinate

Kojący

  • Palmitamide mea

Keratolityczny

  • Kwas cytrynowy
  • Kwas salicylowy

Składnik do pielęgnacji włosów

  • Polyquaternium-10

Woda formulacyjna

  • Woda

Konsystencja

  • Peg-60 almond glycerides
  • Peg-90 izostearynian glicerolu
  • Polyacrylate crosspolymer-6

Zapach

  • Zapach (parfumy)

Ochrona produktu

  • Trójgliceryd kaprylowy / kaprynowy
  • Laureth-2
  • Cytrynian sodu
  • Wodorotlenek sodu

Składniki pod lupą

Składniki naszych formuł zostały dobrane według bardzo ścisłych kryteriów dermatologicznych i zaleceń niezależnych ekspertów toksykologicznych. Sklasyfikowane w trzech głównych kategoriach składników aktywnych, odkryjesz naturę, rolę i pochodzenie każdego z nich, klikając na ich nazwę.

 

Oto pogrupowane składniki, które przyczyniają się do oczekiwanej skuteczności produktu: te, które optymalizują lub zachowują mechanizmy biologiczne skóry (takie jak nawilżenie, regeneracja, działanie natłuszczające) oraz te, które mają bardzo specyficzne działanie fizykochemiczne (złuszczające). , matujące, filtry przeciwsłoneczne...).

Wymienione tutaj składniki to składniki zawarte w najnowszej formule tego produktu. Ponieważ między jego produkcją, a dystrybucją na rynku może upłynąć trochę czasu, zapraszamy do zapoznania się z listą składników na opakowaniu.

Woda

Co to jest?

Woda oczyszczona.

Jakie jest działanie?

Woda formulacyjna.

Jak jest pozyskiwany?

Pochodzenie mineralne.

Sodium laureth sulfate

Co to jest?

Pochodna alkoholu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Oczyszczanie: w kontakcie z wodą wytwarza pianę i wspomaga oczyszczanie.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z alkoholu tłuszczowego pochodzenia roślinnego.

Kokoamfooctan sodu

Co to jest?

Pochodna kwasu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Oczyszczanie: w kontakcie z wodą wytwarza pianę i wspomaga oczyszczanie.

Jak jest pozyskiwany?

Połączenie kwasu tłuszczowego ekstrahowanego z oleju roślinnego i syntetyzowanej pochodnej octanu.

Peg-60 almond glycerides

Co to jest?

Pochodna kwasu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Emolient: koi i zmiekcza skórę.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z kwasów tłuszczowych i gliceryny ekstrahowanych z oleju roślinnego.

Sodium lauroyl sarcosinate

Co to jest?

Kwas tłuszczowy i pochodna aminokwasu.

Jakie jest działanie?

Oczyszczanie: w kontakcie z wodą wytwarza pianę i wspomaga oczyszczanie.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z kwasów tłuszczowych ekstrahowanych z oleju roślinnego oraz syntetyzowanej sarkozyny.

Kwas cytrynowy

Co to jest?

Kwas cytrynowy.

Jakie jest działanie?

Keratolityczny: wspomaga eliminację martwych komórek i odnowę naskórka.

Jak jest pozyskiwany?

Składnik naturalnie występujący w skórze, pozyskiwany dzięki biotechnologii.
Biotechnologia wykorzystuje procesy biologiczne, w tym naturalną fermentację, do uzyskiwania składników.

Coco-betaine

Co to jest?

Pochodna kwasu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Oczyszczanie: w kontakcie z wodą wytwarza pianę i wspomaga oczyszczanie.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z kwasów tłuszczowych pochodzących z oleju roślinnego.

Cytrynian sodu

Co to jest?

Pochodna kwasu cytrynowego.

Jakie jest działanie?

Stabilizator: przyczynia się do jednorodności lub stabilizacji produktu.

Jak jest pozyskiwany?

Składnik naturalnie występujący w skórze, pozyskiwany dzięki biotechnologii.
Biotechnologia wykorzystuje procesy biologiczne, w tym naturalną fermentację, do uzyskiwania składników.

Polyacrylate crosspolymer-6

Co to jest?

Polimer akrylowy.

Jakie jest działanie?

Żelowanie: nadaje spójność konsystencji.

Jak jest pozyskiwany?

Synteza

Aby wybrać składnik, NAOS może wykorzystać syntezę, aby:
- odtworzyć naturalną cząsteczkę bez konieczności ekstrakcji jej z rośliny, a tym samym bardziej respektować bioróżnorodność,
- uzyskać czysty, doskonale zdefiniowany składnik.

Pirokton olaminy

Co to jest?

Pirokton olaminy.

Jakie jest działanie?

Przeciwłupieżowy: ogranicza powstawanie łupieżu.

Jak jest pozyskiwany?

Synteza

Aby wybrać składnik, NAOS może wykorzystać syntezę, aby:
- odtworzyć naturalną cząsteczkę bez konieczności ekstrakcji jej z rośliny, a tym samym bardziej respektować bioróżnorodność,
- uzyskać czysty, doskonale zdefiniowany składnik.

Peg-90 izostearynian glicerolu

Co to jest?

Gliceryna i pochodna kwasów tłuszczowych.

Jakie jest działanie?

Zagęszczacz: nadaje spójnośćkonsystencji.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z gliceryny i kwasu tłuszczowego ekstrahowanego z oleju roślinnego.

Polyquaternium-10

Co to jest?

Czwartorzędowy amoniak.

Jakie jest działanie?

Środek do pielęgnacji włosów: ułatwia rozczesywanie i stylizację.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z drewna.

Chlorowodorek pirydoksyny

Co to jest?

Pochodna witaminy B6.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie DsactivTM.
Ten opatentowany kompleks minimalizuje wydzielanie sebum, a także ogranicza namnażanie się Malassezia, drożdżaków powodujących łupież.

Jak jest pozyskiwany?

Synteza

Aby wybrać składnik, NAOS może wykorzystać syntezę, aby:
- odtworzyć naturalną cząsteczkę bez konieczności ekstrakcji jej z rośliny, a tym samym bardziej respektować bioróżnorodność,
- uzyskać czysty, doskonale zdefiniowany składnik.

Kwas salicylowy

Co to jest?

Kwas salicylowy.

Jakie jest działanie?

Keratolityczny: wspomaga eliminację martwych komórek i odnowę naskórka.

Jak jest pozyskiwany?

Synteza

Aby wybrać składnik, NAOS może wykorzystać syntezę, aby:
- odtworzyć naturalną cząsteczkę bez konieczności ekstrakcji jej z rośliny, a tym samym bardziej respektować bioróżnorodność,
- uzyskać czysty, doskonale zdefiniowany składnik.

Alkohol undecylowy

Co to jest?

Alkohol tłuszczowy.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie DsactivTM.
Ten opatentowany kompleks minimalizuje wydzielanie sebum, a także ogranicza namnażanie się Malassezia, drożdżaków powodujących łupież.

Jak jest pozyskiwany?

Synteza

Aby wybrać składnik, NAOS może wykorzystać syntezę, aby:
- odtworzyć naturalną cząsteczkę bez konieczności ekstrakcji jej z rośliny, a tym samym bardziej respektować bioróżnorodność,
- uzyskać czysty, doskonale zdefiniowany składnik.

Glukonian cynku

Co to jest?

Pochodna cynku.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie DsactivTM.
Ten opatentowany kompleks minimalizuje wydzielanie sebum, a także ogranicza namnażanie się Malassezia, drożdżaków powodujących łupież.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z cynku pochodzenia mineralnego i kwasu glukonowego (biotechnologia).

Palmitamide mea

Co to jest?

Pochodna kwasu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Kojący: zmniejsza uczucie dyskomfortu skóry.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego oraz z syntetyzowanej pochodnej aminowej.

Wodorotlenek sodu

Co to jest?

Pochodna sodu.

Jakie jest działanie?

Stabilizator: pomaga regulować pH produktu.

Jak jest pozyskiwany?

Składnik naturalnie występujący w skórze, otrzymywany na drodze syntezy.

Aby wybrać składnik, NAOS może zainicjować syntezę w celu:
- odtworzenia naturalnej cząsteczki bez konieczności jej ekstrakcji z rośliny, a tym samym respektując bioróżnorodność,
- uzyskania czystego, doskonale zdefiniowanegoy składnika.

Mannitol

Co to jest?

Pochodna cukru.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).
Ten opatentowany kompleks zwiększa próg tolerancji skóry - niezależnie od rodzaju skóry - w celu wzmocnienia jej odporności.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany z cukru pochodzenia roślinnego.

Ksylitol

Co to jest?

Pochodna cukru.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).
Ten opatentowany kompleks zwiększa próg tolerancji skóry - niezależnie od rodzaju skóry - w celu wzmocnienia jej odporności.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany z cukru roślinnego.

Laureth-2

Co to jest?

Pochodna alkoholu tłuszczowego.

Jakie jest działanie?

Stabilizator: przyczynia się do jednorodności lub stabilizacji produktu.

Jak jest pozyskiwany?

Otrzymywany w drodze syntezy z alkoholu tłuszczowego pochodzenia roślinnego.

Ramnoza

Co to jest?

Cukier.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).
Ten opatentowany kompleks zwiększa próg tolerancji skóry - niezależnie od rodzaju skóry - w celu wzmocnienia jej odporności.

Jak jest pozyskiwany?

Ekstrakcja lub synteza drewna

Fruktooligosacharydy

Co to jest?

Makrocząsteczka cukru.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).
Ten opatentowany kompleks zwiększa próg tolerancji skóry - niezależnie od rodzaju skóry - w celu wzmocnienia jej odporności.

Jak jest pozyskiwany?

Biotechnologia.
Biotechnologia wykorzystuje procesy biologiczne, w tym naturalną fermentację, do uzyskiwania składników.

Trójgliceryd kaprylowy/kaprynowy

Co to jest?

Gliceryna i pochodne kwasów tłuszczowych (trójglicerydy).

Jakie jest działanie?

Stabilizator: przyczynia się do jednorodności lub stabilizacji produktu.

Jak jest pozyskiwany?

Połączenie gliceryny i kwasów tłuszczowych pochodzących z oleju roślinnego.

Ekstrakt z laminarii ochroleuca

Co to jest?

Ekstrakt z alg złocistych.

Jakie jest działanie?

Jest zawarty w patencie D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation).
Ten opatentowany kompleks zwiększa próg tolerancji skóry - niezależnie od rodzaju skóry - w celu wzmocnienia jej odporności.

Jak jest pozyskiwany?

Ekstrakcja alg Laminaria.

Zapach (parfumy)

Co to jest?

Kompozycja zapachowa.

Jakie jest działanie?

Zapach: nadaje produktowi zmysłowy zapach.

Jak jest pozyskiwany?

Połączenie zsyntetyzowanych i roślinnych cząsteczek zapachowych.

Do jakiego rodzaju skóry jest przeznaczony ten produkt? Jak nakładać produkt? Kiedy go używać? Jakie są dostępne pojemności?

Wszystkie odpowiedzi znajdują się na oficjalnej stronie marki Bioderma
Odkryj nasze unikalne, naukowe podejście, ekobiologię.

Nasze podejście do przejrzystości

Witamy w naszych laboratoriach w Aix-en-Provence.
Odkryj nasze unikalne, naukowe podejście, ekobiologię.

 

Inne formuły BIODERMA

Nodé K Concentré

BIODERMA

Odkryj jego skład

Nodé K Shampooing

BIODERMA

Odkryj jego skład